SAJ obilježio 42 godine postojanja

Srna
Foto: Srna

BEOGRAD- Specijalna antiteroristička jedinica /SAJ/ Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije danas je obilježila svoj dan i 42 godine postojanja.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević rekao je da je SAJ spreman da u svakom trenutku zaštiti živote i bezbjednost građana i Srbije, saopšteno je iz MUP-a.

On je naveo da je SAJ od osnivanja uvijek težio da odgovori na operativne izazove i izvrši zadatke sa posebno usavršenom taktikom, opremom i organizacionom strukturom.

"Oslonjena na veliko iskustvo, sticano na prvoj liniji, tokom 42 godine borbe protiv terorizma i najtežih oblika kriminala, SAJ je u potpunosti usklađena sa vrednostima i odredbama sadržanim u najvišim pravnim aktima naše države", istakao je Vulević.

Vulević je naglasio da posebno mesto u istoriji jedinice i srcima njenih pripadnika zauzima 16 kolega koji su izgubili živote izvršavajući zadatke u odbrani bezbjednosti Srbije i štiteći bezbjednost njenih građana, te istakao da oni i njihove porodice nisu zaboravljeni.

Pripadnicima SAJ-a Dan jedinice čestitao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, navodeći da je SAJ iza sebe ostavio trag u vremenu i neprekidnoj borbi srpskog naroda za slobodu.

"Srpski narod svoju istoriju piše neprekidnom borbom za slobodu. Beskrajnim, bezbrojnim ratovima i bitkama srpski narod je izborio svoje pravo, preko svake nade, da sam odlučuje o sebi", naglasio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana