Sahranjeni brat (12) i sestra (14) koju su poginuli u sudaru sa vozom: Otac slomljen od bola

Agencije
Sahranjeni brat (12) i sestra (14) koju su poginuli u sudaru sa vozom: Otac slomljen od bola

Sestra (14) i brat (12) koji su poginuli u sudaru automobila i voza koji se u ponedjeljak dogodio kod Lazarevca, sahranjeni su danas na lokalnom groblju u Lukavici, a porodica i mnogobrojni prijatelji u suzama su se oprostili od njih.

Porodica na čelu nosila je dva bijela krsta, a mnogobrojna djeca su ih pratila u suzama i sa svojim roditeljima u tišini ih ispratila na vječni počinak.

- Djeca su sahranjena u 13 sati, a otac je slomljen od bola grlio sanduke u suzama. On se još uvijek oporavlja od nesreće fizički, a zadesila ga je i najveća, ostao je bez onih koje najviše voli - kažu komšije koje su bile na sahrani.

U tragediji koja se dogodila u ponedjeljak, osim brata i sestre nastradao je i taksista Milan Lazarević (69) iz okoline Lazarevca, dok je otac mališana Milan D. povrijeđen, ali je preživio nesreću. Lazarević je takođe sahranjen danas u 13 sati u svom rodnom selu.

Podsjetimo, Milan Lazarević, prevozio je kobnog dana u svom taksi vozilu Milana D. i njegovo dvoje djece, kada je prešao preko pruge u momentu kada je voz nailazio i koji ih je nažalost, udario i usmrtio na licu mjesta.

Za dječaka (12) i djevojčicu (14) koji su poginuli na pružnom prelazu, komšije su govorile da su divna djeca, poslušna i vesela. Svima će, kako kažu komšije, nedostajati, dječija graja, pripreme za školu i vraćanje iz iste.

- To su bila djeca za primjer, divna i puna života, obožavali su da se skupljaju ovdje u ulici i igraju. Radovali su se čak i početku školske godine, kako bi vidjeli i ostale drugare koje preko ljeta ne viđaju često, a sada telefoni non-stop zvone, osnovci zovu i u nevjerici pitaju da li je tačno da njihovih drugara više nema, tuga, jednostavno velika tuga - dodala je jedna komšinica ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana