Sahranjen glumac Branko Cvejić: Od velikana našeg glumišta oprostili se članovi porodice, kolege...

GS
Foto: Novosti

BEOGRAD- Velikan jugoslovenske i srpske kinematografije, Branko Cvejić, sahranjen je Novom groblju u Beogradu.

Od legendarnog glumca su se oprostili članovi porodice i prijatelji, među kojima su bile i brojne kolege: Branimir Brstina, Predrag Miki Manojlović, Milan Marić, Svetlana Ceca Bojković, Dragan Mićanović, Svetislav Bule Goncić, Irfan Mensur, Tihomir Tika Arsić, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Anita Mančić, Isidora Minić...

Od Branka Cvejića se oprostio i nekadašnji prvi čovjek Jugoslovenske kinetoke Radoslav Zelenović, kao i političar Ivica Dačić.

Nakon izjave saučešća porodici Branka Cvejića, povorka se uputila prema mjestu gdje je legendarni glumac sahranjen, prenosi Telegraf.

- Pamtim kada me je tešio kada mi je umro deda, to mi je bio prvi susret sa smrću, koji mi je on ulepšao. Umeo je da se zeza, da deli savete, voleo je život do poslednjeg dana i pronalazio mu smisao. Ostao je žal. Bio je čvrst oslonac i stena u moru kada talasi postanu preveliki. Nedostajaćeš. Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu - rekao je Brankov sin Žarko.

Branko Cvejić se rodio 25. avgusta 1946. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Osim što je igrao, bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002 do 2011. godine. Kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Popularnost je stekao ulogom Baneta Bumbara u televizijskoj seriji "Grlom u jagode".

Njegov otac bio je operski pjevač i profesor Muzičke škole "Stanković" Žarko Cvejić (1907—1994).

Preminuo je 26. jula 2022. godine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana