Sa Kosmeta i danas stiže slika protesta (VIDEO)

GS
Foto: Kosovo on lajn

KOSOVSKA MITROVICA - Nakon zatvaranja srpskih institucija na sjeveru Kosova u petak, radnici Privremenog organa Kosovska Mitrovica su u ponedjeljak, prvog radnog dana nakon zatvaranja, pokušali da dođu na svoja radna mjesta, međutim, na ulazu su zaustavljeni.

Oni su i danas okupljeni ispred zgrade PO Kosovska Mitrovica, razočarani jer su ponovo naišli na zatvorena vrata.

Zaposlena u PO Kosovska Mitrovica Vesna Savić kazala je da nakon 35 godina rada, danas ne može da dođe do svog radnog mjesta. Istakla je da je ta institucija pružala usluge svim građanima.

- Sa mojim kolegama sam danas došla da radim i zaradim. Izdržavam svoje dijete od ove plate. Naišla sam na zatvorena vrata. Tužna sam, razočarana. Kao što svi znate, svi građani Mitrovice, mi smo bili ovdje u službi građana, javni servis. Ne samo za Srbe. Dolazili su Albanci iz Prištine, dolazili su iz Lipljana, iz Gnjilana. Ovjeravali su rješenja i regulisali svoje penzije, vadili su srpske lične karte. U svakom trenutku smo bili tu za sve, bez obzira odakle su. Dolazili su muslimani, Romi. Kad nešto nismo mogli da uradimo, upućivali smo ljude gdje da odu da to završe, pomagali smo i svi su izlazili zadovoljni. Nažalost, poslije 35 godina rada nailazim na zatvorena vrata. Uskraćena su djeci elementarna prava za ostvarivanje dodatka i materijalne pomoći, uskraćena je ljudima socijalna pomoć. Šta reći..., kazala je Savić, za Kosovo on lajn.

Još jedan od radnika PO Kosovska Mitrovica, Saša Petrović, istakao je da opštinska uprava postoji od 1945. godine i da je, čak i tokom ratnih dešavanja, nastavila sa radom.

- Za vrijeme svih ratnih dešavanja, nije prestajala sa radom. Nakon rata, takođe nije prestajala sa radom. Svakog dana su ova vrata bila otvorena za sve naše građane, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Stoga nas ovo spriječavanje našeg rada i uzurpacija naših prostorija još više boli, rekao je Petrović.

I zaposleni u PIO fondu danas su se okupili ispred zgrade, u znak protesta jer im je onemogućeno da obavljaju svoj posao.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana