RTS: Tačka 10 - "Obje strane se posvećuju međusobnom priznanju"

Srna
RTS: Tačka 10 - "Obje strane se posvećuju međusobnom priznanju"

BEOGRAD - Tačka 10 na papiru koji je u Vašingtonu ponuđen srpskoj delegaciji podrazumijeva između ostalog da se "obje strane posvećuju međusobnom priznanju", javio je RTS, pozivajući se na saznanja u delegaciji Beograda.

"Obje strane se posvećuju međusobnom priznanju, zaštiti etničkih manjina, restituciji, rješavanju statusa pojedinaca i saglašavaju se da otvore kancelarije za zaštitu i godišnje izvještaje o pravima manjina", glasi tačka 10 na "nikad gorem papiru" kako je ocijenio ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je ranije danas rekao novinarima da je delegacija Beograda dobila na početku sastanka u Bijeloj kući u Vašingtonu "nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa kosovskim Albancima".

"Šesnaest tačaka je na stolu, od čega 10 podrazumeva međusobno priznanje", rekao je novinarima Mali.

On je naveo da ima veoma malo ekonomskih tema i da vlada ogroman pritisak.

"Ogroman je pritisak. Teme koje su za nas veoma teške. Borba koja traje. Predsednik se bori. Da li će izdržati, videćemo. Ja se vraćam tamo. Razgovori se nastavljaju i naravno da ćemo se boriti do kraja. Kao što je predsednik rekao, predaja nije opcija", rekao je Mali.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovaraće tokom dva dana u Bijeloj kući u Vašingtonu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je neposredno prije početka sastanka sa predstavnicima Prištine u Bijeloj kući da je delegacija Srbije spremna i daće sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima.

Delegaciju Srbije predvodi Vučić, a u njoj su i ministar finansija Siniša Mali, predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana