Rotvajleri napali ljude na šetalištu, ženu ujeli za obraz

G.S.
Rotvajleri napali ljude na šetalištu, ženu ujeli za obraz

ČAČAK - Dva rotvajlera izujedala su više osoba i jednog psa na gradskom šetalištu u Čačku, zbog čega će protiv nesavjesnog vlasnika (70) biti podnesena krivična prijava.

Očevici su ispričali da su rotvajleri sinoć istrčali iz jednog dvorišta, napali ženu koja je šetala psa i izujedali ga, usljed čega je uginuo. Takođe, na šetalištu izujedali su još jednu ženu i njenog psa, kao i muškarca koji je pokušao da ih odbrani. Prema riječima očevidaca rotvajeli su šetali centrom grada bez vlasnika i bez korpe na ustima.

- Prvo su napali jednu gospođu koja je šetala sa kučetom, a zatim i drugu koja je takođe bila sa svojim kućnim ljubimcem. Kada su videli šta se dešava građani koji su sedeli u kafiću pored, odmah su skočili da pomognu i uspeli su nekako da oteraju razjarane pse i tako od još ozbiljnijih povreda spasu sugrađanku - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Dodali su da je jedna žena zbrinuta u Hitnoj pomoći.

- Ženu su rotvajleri ujeli za obraz i ruku, dok su njenog maltezera ujeli za nogu - dodaju očevici.

Pripadnici MUP-a u Čačku, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnijeće krivičnu prijavu protiv 70-godišnjeg muškarca iz ovog grada zbog sumnje da nije adekvatno obezbijedio dva rotvajlera koji su napali više ljudi i psa koji je od povreda uginuo. Muškarac se sumnjči za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, objavljeno je na sajtu MUP-a. On se sumnjiči da nije adekvatno obezbjedio svoja dva psa, rase rotvajler.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku, protiv osumnjičenog biće podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana