Rođak Ramadanija tvrdi da je bjegunac iz Sjeverne Makedonije stigao na tzv. Kosovo

Tanjug
Rođak Ramadanija tvrdi da je bjegunac iz Sjeverne Makedonije stigao na tzv. Kosovo

BEOGRAD - Bivši pripadnik tzv. OVK Bljerim Ramadani, koji je pobjegao iz kućnog pritvora u Severnoj Makedoniji, gdje je uhapšen po potjernici Srbije, nalazi se u svom domu na tzv. Kosovu, sudeći po fotografiji koju je objavio Nesret Šašivari. Šašivari je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju sa Ramadanijem, kojeg, uz dobrodošlicu kući oslovljava „ujkom“ i „oslobodiocem“.

„Ujka Bljerim Ramadani, dobrodošao kući u naš rodni grad, žao nam je što je zbog rata i slobode za Kosovo bilo ometano vaše kretanje. Oslobodioče, poštovanje zauvek, bićemo zajedno“, napisao je Nesret Šašivari u opisu fotografije. 

Objava na Fejsbuku je od prije 19 sati, ali je pitanje kada je snimljena fotografija. 

Ramadani je prije dva dana pobjegao iz Sjeverne Makedonije, pošto su sudije odlučile da mu ukinu pritvor i odobre kućni pritvor. On je pre mesec dana uhapšen na granici Sjeverne Makedonije po Interpolovoj poternici Interpola na zahtev Srbije, zbog sumnje da je kao bivši pripadnik tzv. OVK, počinio ratne zločine u regionu Nerodima. 

Ramadanijevo bjekstvo izazvalo je reakciju u Srbiji i Severnoj Makedoniji. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić bjekstvo je nazvao „skandaloznim“ i zatražio objašnjenje od državnih organa Makedonije. Vlast u Severnoj Makedoniji optužuje pravosudne organe koji su Ramadanija pustili u kućni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana