Roditelji Miljkovića odbili da svjedoče: Sa snahom ne govore, a evo šta je uradio Markov otac

G.S.
Foto: G.S.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas su roditelji optuženog Marka Miljkovića iskoristili svoje zakonsko pravo i odbili da svjedoče u nastavku suđenja Miljkoviću i Veljku Belivuku, koji se sumnjiče da su novcem stečenim od kriminalnih djelatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Otac Marka Miljkovića, Milorad Miljković koji je pozvan da svjedoči na današnje suđenje iskoristio je svoje zakonsko pravo da kao otac optuženog ne svjedoči u predmetu.

On je na pitanje da li poznaje nekog od optuženih rekao da zna iz viđenja Filipa Ivanovskog.

Njegova supruga Marina Miljković, majka optuženog, takođe je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči, a rekla je da zna optužene iz viđenja.

Na optuženičkoj klupi je bila i Miljkovićeva supruga Tanja, dok su roditelji pozvani da svjedoče.

" Tanja Miljković je srela roditelje supruga ispred suda, ali ih nije pozdravila" kaže izvor Kurira.

Jedini ispitani svjedok Jovan Stamenković je ispričao da je prije otprilike 10 godina prodao stan dedi optuženog Miljkovića i rekao da ne može da se sjeti da li je razgovarao sa Miljkovićem ili njegovim ocem.

Stamenković je naveo i da je deda sa sinom došao da gleda stan i kasnije donio pare.

Ovaj svjedok je rekao da od optuženih poznaje samo Miljkovića, nakon čega mu je mahnuo.

Advokat Đorđe Tomić je predložio sudu da Tanji Miljković i Bojani Belivuk ukine mjeru zabrane napuštanja Srbije, a isto je predložio i branilac Marije Ivanovski.

Ove prijedloge je sud odbio i zakazao sljedeće suđenje za 18. oktobar.

 

Sudija je naložila da se raspiše potraga za dvojicom svjedoka koji su izostali sa današnjeg suđenja i pozvala još tri svjedoka.

Branilac optuženog Filipa Ivanovskog, Miljana Perendija, predložila je sudu da se kao svjedoci ispitaju muškarci koji su radili sa Ivanovskim kao obezbjeđenje u jednom klubu, radi dokazivanja finansijskog primanja za ovog optuženog.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih djela pranja novca za djela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Svi optuženi, osim Snežane Đorđević koja je spriječena da dolazi na suđenja zbog zdravstvenog stanja, su negirali krivicu.

Optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično djelo pranja novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično djelo pranja novca u saizvršilaštvu.

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih djela i kriminalne djelatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne djelatnosti.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična djela, među kojima je i sedam ubistava.
Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana