Roditelji djece ubijene u "Ribnikaru" dobili status oštećenih

GS
Roditelji djece ubijene u "Ribnikaru" dobili status oštećenih

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu predalo je zahtjev Višem sudu da porodice ubijene djece nemaju više status svjedoka, već status oštećenih, kako bi im se omogućilo da mogu iz sudnice da prate iznošenje odbrane porodice Kecmanović, a sud je taj zahtjev prihvatio.

Nakon toga, u sudnicu Višeg suda u Beogradu ušli su i roditelji djece ubijene u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i prisustvovaće nastavku suđenja roditeljima dječaka koji je u toj školi ubio devetoro školskih drugara i čuvara škole.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece  kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Nakon pauze punomoćnici oštećenih će obrazložiti imovinsko-pravni zahtjev i dokazne prijedloge, a potom će Vladimir Kecmanović iznijeti odbranu.

Sud je prihvatio taj zahtev i roditelji će danas ući u sudnicu.

Inače, suđenje se, odlukom suda, odvija bez prisustva javnosti, zbog zaštite interesa maloljetnika.

Za danas i sutra je predviđeno da otac dječaka K. K. iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja.

Otac dječaka K. K. optužen je da je izvršio krivično djelo – teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

K. K., koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja 2023. godine. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana