Risto Jovanović ostaje u pritvoru na Kosovu

Srna
Risto Jovanović ostaje u pritvoru na Kosovu

PRIŠTINA - Risto Jovanović, koji je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu, ostaje u pritvoru jer je Apelacioni sud u Prištini odbio žalbu branioca, rekla je njegov branilac Jovana Filipović.

Jovanović je uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu, a jednomjesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije.

Filipovićeva je u međuvremenu podnijela zahtjev za odbacivanje optužnice i prigovor na dokaze.

Ona je pojasnila da je dostavila spisak sa velikim brojem svjedoka, osoba koje su sve vrijeme bile pored Jovanovića na Gazimestanu i jedine imaju neposredna saznanja o tome da li je on izgovarao ono što mu se stavlja na teret.

“Prigovorili smo na dokaze koje je prikupilo tužilaštvo, jer su suštinski nepouzdani i ne tiču se navoda iz optužnice. Kao dokaz odbrana je priložila snimke iz kojih se vidi da Risto Jovanović nije podsticao na mržnju”, rekla je Filipović za RTS.

Risto Jovanović iz Podgorice u pritvoru je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

On se pred Osnovnim sudom u Prištini izjasnio da nije kriv za izazivanja nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, krivično đelo za koje je osumnjičen.

Jovanović je na Vidovdan došao iz Podgorice na Kosovo i Metohiju da bi prisustvovao obilježavanju godišnjice Kosovskog boja na Gazimestanu, a policija samoproglašenog Kosova ga je uhapsila nakon što je negodovao dok su oni pretresali monahinju Srpske pravoslavne crkve.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana