Rigorozne kazne u Srbiji: Pražnjenje lokala i paprene kazne zbog kovid sertifikata

Tanjug
Rigorozne kazne u Srbiji: Pražnjenje lokala i paprene kazne zbog kovid sertifikata

BEOGRAD - Beogradska ''''Koza nostra'''', novosadski lokali '''Alpha craft'''' i ''''Kafemat 021'''', kao i niška kafana ''''Barka'''', kažnjeni su u petak uveče novčanim kaznama i pražnjenjem objekata zbog utvrđenih propusta oko kovid sertifikata.

Zbirna kazna za goste bez kovid sertifikata i propust kovid redara za ''''Koza nostru'''' je 380.000 dinara, dok je za svakog od 24 gosta kazna po pet hiljada dinara.

Kod novosadskog ''''Alpha crafta'''' primjenjena je mjera pražnjena objekta i zabrane obavljanja djelatnosti na 24 sata, a zbog sertifikata zaposlenih i fizičke distance izdata su tri prekršajna naloga na po pet, 30 i 150 hiljada dinara.

Ogranaku ''''Kafemat 021'''' novosadskog ''''Phoneix caffa'''' izrečena je mjera pražnjenja objekta i zabrana obavljanja djelatnosti 24 časa zbog fizičke distance, a prekršajni nalozi su 300 hiljada, 50 i 30 hiljada dinara.

U niškoj kafani ''''Barka'''' inspekcije su utvrdile da vlasnik i dva zatečena gosta nemaju kovid sertifikate pa je pravno lice zbog nepoštovanja mjera dobilo prekršajni nalog od 300.000 dianra, 50.000 je kazna za odgovorno lice, a 30 hiljada za kovid redara.

Gosti bez sertifikata dobili su prekršajne naloge na po 5.000 dinara.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana