Rasprava o KiM umjesto pet, trajaće 10 sati

Tanjug
Rasprava o KiM umjesto pet, trajaće 10 sati

BEOGRAD - Poslanici su odlučili da dupliraju vrijeme za raspravu, pa će diskusija o Kosovu i Metohiji, na posebnoj sjednici parlamenta, trajati 10, umjesto pet sati.

. Na sjednici je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio Izvještaj o pregovarackom procesu sa Privremenim institucijama samouprave u Prištini od 15. juna 2021. godine do 1. septembra 2022. godine.

Predsjednik parlamenta Vladimir Orlić je saopštio da je za raspravu predviđeno pet sati, a na prijedlog lidera Dveri Boška Obradovića ono je produženo na 10 sati

. "Ovo je vjerovatno najvažnija sjednica u poslednjih 10 godina", rekao je Obradović i dodao da je važno da se postigne konsenzus o tom, najznačajnijem nacionalnom pitanju, te da ni trebalo da svaki poslanik ima dvostruko više vremena od predviđenog za raspravu

. Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je da li je predsjednik Vučić dobio predlog rezolucije o KiM koji je ta partija predala Skupštini i da li je poznat sa tim, i, ako jeste, zbog čega i taj predlog nije na dnevnom redu.

Na početku sjednice, došlo je do spora oko sedenja, jer su pojedini poslanici iz poslaničke grupe "Zajedno-Moramo" stajali u sali, žaleći se da im je neko zauzeo mesto, na šta im je predsednik parlamenta uzvratio da tako nešto ne bi trebalo da rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana