Radojičić: Aleksandar Nevski dobija spomenik u Beogradu

Tanjug
Foto: gs

BEOGRAD- Spomenik Aleksandru Nevskom biće otkriven u porti crkve Aleksandra Nevskog u Beogradu tokom zvanične posjete delegacije Sankt Peterburga, koja je danas doputovala u trodnevnu posjetu srpskoj prestonici.

To je najavio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je na aerodromu „Nikola Tesla“, zajedno sa ambasadorom Ruske federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom, dočekao delegaciju Sankt Peterburga, predvođenu gubernatorom Aleksandrom Dmitrievičem Beglovim.

Radojičić je izrazio zadovoljstvo što je delegacija Sankt Peterburga u posjeti srpskoj prestonici.

„Mi smo u septembru imali priliku i čast da budemo gosti Sankt Peterburga i gubernatora Beglova, gde smo proveli predivne trenutke, imali bratsko gostoprimstvo i divan boravak u tom gradu“, rekao je Radojičić.

Ta posjeta je, dodao je, bila posvećena prije svega obilježavanju osam vijekova od rođenja Aleksandra Nevskog i otkrivanju njegovog spomenika u sanktpeterburškoj lavri Svetog Aleksandra Nevskog, ali i potpisivanju Sporazuma o saradnji Beograda i Sankt Peterburga, kojim su definisani naredni koraci u toj saradnji.

„Tokom ove posete delegacije Sankt Peterburga imaćemo puno zajedničkih aktivnosti, sastanaka i daljih dogovora oko realizacije sporazuma koji smo potpisali“, rekao je Radojičić.

Beglov je istakao da su Rusi i Srbi bratski narodi koje veže vijekovna tradicija.

„Sankt Peterburg je uvek tu za vas“, istakao je Beglov.

Izrazio je zadovoljstvo što će spomenik Aleksandru Nevskom biti otkriven i u Beogradu.

„Ova dva spomenika Aleksandru Nevskom, koje sada imamo u Beogradu i Sankt Peterburgu, predstavljaju duhovnu vezu koja nas veže“, rekao je Beglov i izrazio uvjerenje da će saradnja dva grada biti uspješna u svim sferama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana