Putnik opisao detalje nesreće u Mađarskoj: „Probudila me škripa guma, a onda je krenulo prevrtanje“

G.S.
Nesreća se dogodila na autoputu
Foto: Kurir | Nesreća se dogodila na autoputu

BEOGRAD - Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu, počinje svoju priču Uglješa Savanov (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se desilo prevrtanje rano jutros na autoputu u Mađarskoj.

- Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola sedam svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice – kazao je Uglješa Savanov za portal Espreso.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

- Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom - dodao je on.

Uz riječi da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s djevojkom, Uglješa kaže da je već na željenoj destinaciji.

Petnaest putnika iz Srbije je povrijeđeno jutros oko pet časova kada se u Mađarskoj, na auto-putu 53 prevrnuo autobus somorskih registracija sa turistima. U vozilu je bilo 55 putnika i dva vozača. Među povrijeđenima je bilo i dvoje djece. Putnici su mahom iz Beograda i Novog Sada, od kojih je 33 nastavilo put, a ostali su se vratili.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posjete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

Međutim, na dva kilometra od mjesta Kiškunhalas, autobus je navodno prešao u suprotni smjer iz zasad nepoznatog razloga, a potom se isprevrtao u punoj brzini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana