Putin nagradio ordenom direktora ogranka ruske željeznice u Srbiji

Srna
Foto: Sputnjik

BEOGRAD - “RŽD internešnl” u Srbiji Mansurbeka Sultanova za veliki doprinos jačanju saradnje Rusije i Srbije u oblasti saobraćaja.

Orden prijateljstva Sultanovu uručio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, koji je rekao da je odlikovanje Sultanova prirodno i očekivano, te da je “odlikovanje pronašlo svog heroja”, prenio je “Sputnjik”.

Sultanov je istakao da za njega kao državljanina Uzbekistana, koji rukovodi projektima koje Ruska Federacija uspješno realizuje u Srbiji, odlikovanje predstavlja veliku čast, u nimalo lakom vremenu.

Svečanoj ceremoniji uručenja ordena u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu prisustvovao je prvi zamjenik generalnog direktora Ruskih željeznica Sergej Pavlov, direktor “Infrastrukture željeznice Srbije” Nebojša Šurlan i predstavnici obje kompanije.

Orden prijateljstva je državna nagrada Ruske Federacije, koja se dođeljuje od 2. marta 1994. godine.

Do sada su tim ordenom nagrađivani kako strani državljani, tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumijevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.

Autor ovog ordena je ruski umjetnik Aleksandar Žuk. Orden je napravljen od srebra sa pozlatom, okružen lovorovim granama sa zelenim i crvenim tačkama od rubina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana