Prvog dana „Egzita“ zaplijenjeno više od šest kilograma droge

Srna
Foto: MUP Republike Srbije

BEOGRAD- Prvog dana muzičkog festivala "Egzit" u Novom Sadu policija je zaplijenila više od šest kilograma različitih vrsta narkotika od 34 osobe, protiv kojih su podnesene krivične prijave, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Policija je uhapsila državljanina Slovenije B.G. /52/ kod koga je prilikom pretresa stana u Novom Sadu u kojem neprijavljeno boravi pronađen 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalna vaga.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, Slovencu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu policija je kod 33 osobe pronašla ukupno 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete "ekstazija" i druge psihoaktivne supstance. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno držanje opojnih droga, protiv njih će biti podnesene krivične prijave.

Iz MUP-a su naveli da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da i ova pljenidba narkotika pokazuje da država drži riječ i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana