Prvi putnik na novom terminalu niškog aerodroma dobio neobičan poklon

Tanjug
Prvi putnik na novom terminalu niškog aerodroma dobio neobičan poklon

NIŠ - Prvom putniku koji se danas čekirao u novoj zgradi odlaznog terminala aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu danas je dodjeljen tombak sa likom cara Konstantina, a direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković rekao je da su prvi letovi - za Tivat i Atinu, danas uspešno realizovani.

Zdravković je u razgovoru za Tanjug naglasio da je primetno zadovoljstvo putnika, ali i zaposlenih novom zgradom terminala koja je juče u Nišu svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Svi se još uvek privikavamo na celokupno novi sistem rada, zajedno sa kolegama iz granične policije, iz uprave carine i svih ostalih službi koje su prisutne na aerodromu.

Verujemo da ćemo u danima koji su pred nama biti sve bolji i bolji, ali i sve bliži našim putnicima", rekao je Zdravković. On dodaje da se radi na razvoju kargo saobraćaja, kao i da veruje da će poboljšanje uslova na niškom aerodromu doprineti rastu broja putnika.

"To će onda naterati aviokompanije da šire svoju mrežu destinacija, jer bez nove mreže destinacija nema novih putnika, bez novih putnika ova zgrada nema smisla", rekao je Zdravković. Kako navodi, sa niškog aerodroma se u ovom trenutku može leteti ka 13 destinacija Er Srbijom, kao i sa aviokompanijama "Vizer" i "Rajaner".

"Nakon završetka i puštanja u rad nove terminalne zgrade, krećemo sa drugom fazom, a to je izgradnja nove zgrade za dolaske imajući u vidu da je ova nova terminalna zgrada namenjena odlaznim putnicima.

Krećemo sa proširenjem platforme za parkiranje vazduhoplova sa postojeća četiri na devet parking mesta, rekonstrukcijom poletosletne staze, izgradnjom rune staze i zajedno sa kontrolom leta Srbije i Crne Gore radimo na izgradnji novog kontrolnog tornja", najavio je direktor "Aerodroma Srbije".

Maja Tošić, iz Zaječara, prvi put sa niškog aerodroma danas leti za Atinu.

"Aerodrom je super. Baš sam zadovoljna. Osoblje u avionu je bilo super, od ranog jutra sve funkcioniše odlično. Nadmašili su moja očekivanja", rekla je putnica.

U novu zgradu terminala za odlaske s aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu uloženo je 16 miliona evra sa opremom, a projektovana je za 1,5 miliona putnika godišnje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana