Prva žrtva korona virusa u Srbiji, obustavlja se javni prevoz

Tanjug
Prva žrtva korona virusa u Srbiji, obustavlja se javni prevoz

BEOGRAD - U Srbiji je zabilježen prvi smrtni slučaj od korona virusa, a riječ je o pacijentu iz Kikinde, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije.

"Moram da saopštim da smo nažalost izgubili prvi ljudski život u borbi protiv korona virusa. Pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu preminuo je muškarac star 59 godina iz Kikinde", rekla je Branbić.

Kaže da je dobio korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Ona je u svoje i u ime predsjednika Alkesandra Vučić izjavila porodici saučešće.

Brnabić je rekla da je osam zaraženih korona virusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i ljekari se bore za njegov život.
 

Najnovije informacije Ministarstva zdravlja govore da je u Srbiji potvrđeno 17 novih slučajeva koronavirusa.

Od posljednjeg izveštaja u 8 časova 20. marta do većeras u 18 časova broj zaraženih koronavirusom u Srbiji porastao je sa 110 na 135.

Obustavlja se javni prevoz, u nedjelju se zatvaraju restorani, kafići i tržni centri

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da se od sutra u 20 čaova ukida javni prevoz u Srbiji do daljnjeg, dok se u nedjelju zatvaraju restorani, kafići i tržni centri.

- Vlada će dodatno pooštriti mere zabrane kretanja. Od sutra u 20 sati prestaje javni gradski prevoz do daljnjeg, a od nedelje zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre. U ovom trenutku opasnost je velika, pritisak na medicinske radnike ogroman. Sutra između 19 i 20 sati očekujemo veliku pošiljku iz NR Kine, naš najveći avion je poleteo i sutra uveče se vraća iz Šangaja sa zaštititnom opremom - rekla je Brnabić na konferenciji za medije.

Premijerka je zamolila poslodavce da imaju razumijevanje za zaposlene.

- Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz. Niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja. Hajde da se strpimo, da jedno vreme razmišljamo o ljudima i da pokušamo maksimalnu solidarnost - rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana