Prozivaju Vučića da je Putinu rekao "njet", šta na to kaže predsjednik Srbije

RT Balkan
Prozivaju Vučića da je Putinu rekao "njet", šta na to kaže predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije ni odbio, ni prihvatio poziv prvog čovjeka Rusije Vladimira Putina da dođe na samit BRIKS-a, već je rekao "videćemo", a potom najavio važne sastanke koje će održati u narednom periodu.

"Rekao sam 'videćemo', i da postoje unapred zakazane posete i posle toga sam rekao 'videćemo'. Dakle, odluku o tome ćemo donositi 10. i 15. oktobra. Ali nema nikakve sumnje da je važan poziv stigao, kao što imamo i ranije zakazane važne posete", rekao je Vučić novinarima tokom obilaska radova na mostu u Malom Zvorniku.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše medijske navode da je rekao - "njet Putinu".

"Video sam više naslova, video sam da su neki rekli da sam nešto odbio, neki su rekli da sam nešto prihvatio. I ceo dan su lagali i jedni i drugi. Ja sam rekao 'videćemo'. Ostaviću i jednima, i drugima koji nikada nisu razumeli šta je suverena politika da me napadaju. Video sam i Rotovu izjavu i mnoge druge", precizirao je Vučić, prenosi RT Balkan.

Odgovarajući na pitanje o izjavi Rota koji ga je napao zbog pozdrava koji je Aleksandar Vulin prenio ruskom vođi Vladimiru Putinu, Vučić kaže da nije tu da polaže račune Rotu. Prije odgovora, Dodik je pitao za Rota "ko je taj kreten".

"Kada bih slušao Rota tzv. Kosovo bi odavno bilo država i član UN, kada bih slušao Rota Srbija ne bi postojala ekonomski, kada bih ga slušao Republika Srpska odavno ne bi postojala... To je ono što sam vam rekao - jedni se ljute na jedno, drugi se ljute na drugo, šta ja da im radim. Imao sam veoma dobar razgovor sa Olafom Šolcom, a porediti Šolca i Rota nema baš mnogo smisla. Ja mu želim sve najbolje, mnogo uspeha u životu. Dobro je što prestaje da se bavi politikom, jer je bio veoma neuspešan, a za sve drugo u životu mu želim sve najbolje. Politikom nije bilo ni vredno što se bavio, a i dobro je što se više neće baviti", kazao je Vučić.

Dodao je da se ponosi što "Srbija vodi nezavisnu politiku i što niko drugi neće da mu određuje gde će, kada, kako i sa kim da se viđa".

"I još ću jednom da upitam sve koji se hvale želeći da prebace Srbiji što nije 100 posto usklađena sa politikom Brisela ili nekim drugim. A što vi uopšte imate ministarstvo spoljnih poslova? Čemu služi? Da primite mejl iz Brisela nije vam potrebno ministarstvo nego dva čoveka. Šta će vam onolike zgrade? Lepo samo to prihvatite šta su vam rekli i to je to", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana