Proslavljena Nova godina u Beogradu i gradovima širom Srbije

Srna
Proslavljena Nova godina u Beogradu i gradovima širom Srbije

BEOGRAD - Građani Srbije dočekali su 2020. na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima, a u Beogradu je građane i posjetioce koncertom ispred Skupštine Srbije u novu godinu uvela Lepa Brena.

U Beogradu, kao i u mnogim gradovima, organizovan je svečani doček na trgovima uz muzički program.

U srpskoj prijestonici je minut poslije ponoći rođen dječak, a samo dva minuta nakon toga rodila se i prva djevojčica.

Tokom novogodišnje noći u Beogradu zabilježeno je šest saobraćajnih nezgoda u kojima je lakše povrijeđeno 13 osoba, a najviše poziva Hitnoj pomoći upućeno je zbog građana koji su bili pod dejstvom alkohola i opijata, prenijeli su beogradski mediji.

Riječ je o lakšim povredama, najčešće zbog pada na ulici, kažu u Hitnoj pomoći i dodaju da je zabilježeno i nekoliko tuča.

U Beogradu se 1. januara u podne tradicionalno organizuje manifestacija “Ulica otvorenog srca”, zamišljena kao proslava humanosti, ali i kao mogućnost da se humanošću pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

“Ulica otvorenog srca” održava se u centru grada duž Svetogorske od Takovske do Makedonske, a ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari i glumci zabavljaju i uveseljavaju sve one koji radost prvog jutra u Novoj godini dijele s drugima baš na toj manifestaciji.

Gosti na Zlatiboru Novu godinu su dočekali uz Miroslava Ilića.

Nišlije je zabavljao Željko Samardžić, a Čačane čuvena pulska grupa “Atomsko sklonište”, dok se u Kragujevcu pjevalo uz “Riblju čorbu”.

U Leskovcu je novogodišnji koncert održao Željko Vasić, a u Pirotu Goca Tržan. Borane je zabavljao “Tropiko bend”.

Na sjeveru Srbije, u Subotici nastupao je bivši pjevač grupe “Miligram” Alen Ademović, a u Somboru bivši član “Bijelog dugmeta” Alen Islamović.

Neki gradovi odustali su od organizovanog dočeka i odlučili da novac preusmjere u humanitarne svrhe, kao što su Vranje, Novi Pazar, Vršac, Šabac...

Prvi i drugi januar su neradni dani u Srbiji.

Od danas je jeftiniji roming u regionu, osim u BiH i Crnoj Gori, gdje će ostati iste cijene.

Cijene rominga u zemljama zapadnog Balkana od danas će biti snižene od devet do 35 odsto, u skladu s drugom fazom primjene regionalnog sporazuma o romingu.

Novu godinu su prvi u svijetu dočekali građani pacifičkih država Samoa i Kiribati, a posljednji će 1. januar dočekati u Američkoj Samoi i na ostrvu Nijue.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana