Pronađen dječak koji se izgubio u šumi kod Kruševca

Srna
Foto: Privatna arhiva lovaca

KRUŠEVAC - Sedmogodišnji dječak, čiji je nestanak prijavila majka, pronađen je danas u šumi oko četiri kilometra od svoje kuće.

Sedmogodišnji dječak iz Mačkovca, kod Kruševca, nađen je u šumi nakon što je majka oko 11 sati prijavila nestanak.

- Kolege su bile u lovu na predatore u šumi u ataru sela Koševi kad su naišli na dječaka - priča za “Novosti” Darko Stanojlović, lovac iz Koševa.

- Javili su mi šta se dogodilo, rekao sam da fotografišu dečaka i oni su mi poslali fotografiju, koju sam postavio na našu sekcijsku grupu. To je bilo malo pre devet sati. Kako zaista niko nije znao dete, odveli smo ga do lovačke vikendice, krenuli dalje da tragamo za roditeljima i na kraju uspeli da nađemo porodicu u Mačkovcu. Dete je odvedeno kod majke, mislim negde oko 10 sati.

Prekinut lov zbog potrage

Čim su našli dječaka u šumi, lovci su prekinuli lov. Kako nam je predočeno, on je imao i mnogo sreće, budući da je danas poslednji lovni dan u sezoni na predatore, pa su lovci bili na više lokacija u šumi.

Dječak je lovcima uspio da kaže da ima pet godina, ali nije umio da objasnio ko su mu roditelji. Lovci su razumjeli da je na biciklu jurio komšijsko kuče i da se tako izgubio u šumi. Okrenuli su brojne telefone prije nego da utvrde identitet djeteta i porodice.

Policija je izašla na lice mjesta i o događaju je obaviješteno Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu i Centar za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana