Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću, osumnjičenom za silovanje učenica glume

Srna
Produžen pritvor Miroslavu Aleksiću, osumnjičenom za silovanje učenica glume

BEOGRAD - Učitelju glume i vlasniku privatne škole “Stvar srca” Miroslavu Aleksiću /69/, osumnjičenom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad svojim učenicama, danas je produžen pritvor za još 30 dana.

Iz Višeg suda u Beogradu je saopšteno da je pritvor produžen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog toga što je za to djelo propisana zatvorska kazna veća od 10 godina, a način izvršenja i težina posljedice krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Aleksića zbog sumnje da je od 2012. do 2020. godine u prostorijama svoje škole seksualno napastvovao najmanje osam svojih učenica i izvršio ukupno 18 krivičnih djela silovanje i polno uznemiravanje.

Lavinu prijava protiv njega pokrenula je sredinom januara glumica Milena Radulović, koja je prva progovorila o zlostavljanju, a kasnije su joj se pridružile i druge žrtve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana