Privedena dva mladića zbog skrnavljelja spomenika "Vječna vatra" u Beogradu

Srna
Foto: Arhiva

BEOGRAD- Dva mladića su privedena zbog sumnje da su oskrnavila spomenik "Vječna vatra" na Groblju oslobodiocima Beograda, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Osumnjičeni čiji su inicijali A.R. /22 / i sedamnaestogodišnji mladić terete se da su prosuli cement na spomen-obilježje i preko stavili kantu sa porukom "Oslobodioci? Ne, nikad!".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandr Vulin rekao je da je policija, radeći i za praznik, privela osobe koje su oskrnavile spomenik "Vječna vatra" u Beogradu.

"Obraz naše prestonice je ponovo svetao. Poražen sam istinom da su počinioci tako mladi ljudi i svi moramo da se zapitamo šta treba da uradimo da fašističko zlo ne otruje više ni jednu mladu dušu", rekao je Vulin.

Uhapšenom A.R. određeno je zadržavanje do 48 časova zbog krivičnog djela podstrekivanje na izvršenje krivičnog djela uništenje i oštećenje tuđe stvari, a protiv sedamnaestogodišnjeg mladića biće podnesena krivična prijava za krivična djela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Sumnja se da su oni u ranijem periodu oštetili i spomenike na Kalemegdanu tako što su ih išarali grafitima sa porukama mržnje i netrpeljivosti, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana