Prištinski sud odredio Spasiću trideset dana zatvora

GS
Foto: Sputnjik

PRIŠTINA - Osnovni sud u Prištini odredio je mjeru 30 dana pritvora Daliboru Spasiću, koji je prije dva dana uhapšen na administrativnom prelazu Jarinje, potvrdio je za Tanjug njegov branilac Srđan Mitrović.

Spasiću se na teret stavljaju dva krivična djela napad na novinare i huliganstvo, a smješten je u pritvorskoj jedinici u Podujevu.

"Jedini dokaz koji imaju protiv mog klijenta je video snimak koji je objavio portal Kalzo, da je navodno napao novinara televizije 21 iz Prištine, iako se na snimku vidi da je on samo prišao novinaru i da je držao svoj telefon u ruci. Takođe se u odluci pominje njegova nacionalnost, što je za mene bilo jako čudno", kaže Mitrović za Tanjug.

Oglasio se Svečlja

Ministar unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svečlja oglasio se povodom uhapšenog radnika Telekoma, Uroša Vukašinovića iz Leposavića. Svečlja je poručio da će uhapsiti svakoga ko je prema njegovim riječima odgovoran za nasilje prema novinarima.

"Kurti gubi kontrolu"

Član Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj naveo je da premijer Aljbin Kurti gubi kontrolu na sjeveru, ali i podršku saveznika, kao i da svojim potezima nanosi štetu Kosovu.

Uhapšenom Vukašinoviću određeno zadržavanje

Urošu Vukašinoviću koji je jutros uhapšen u Leposaviću, zbog navodnog napada na novinare, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za Tanjug njegov branilac, advokat Neboja Vlajić.

Vlajić pojašnjava da Vukašinoviću nije određen pritvor, već policijsko zadržavanje koje može da traje 48 sati od hapšenja, te da po zakonu, on sutra treba da bude izveden pred sudiju.

"Vukašinovića tužilaštvo tereti za napad na novinare koji se navodno desio u petak, 16. juna, u Leposaviću, kao i ovu drugu dvojicu koja su uhapšena pre neki dan", pojašnjava Vlajić za Tanjug.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana