Priština zabranila ulazak robe iz Srbije na KiM; Brkić: Uhapšeni bili pod punom ratnom opremom

Tanjug
Priština zabranila ulazak robe iz Srbije na KiM; Brkić: Uhapšeni bili pod punom ratnom opremom

PRIŠTINA - Vlada u Prištini danas je donijela odluku o zabrani ulaska robe iz centralne Srbije na Kosovo i Metohiju.

Prema pisanju Kohe, odluka je donesena nakon hapšenja trojice pripadnika specijalne policije tzv. Kosova.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pozvao je na Tviteru na hitno oslobađanje specijalaca za koje tvrdi da su kidnapovani i dodao da je riječ o "osveti" Beograda zbog jučerašnjeg hapšenja Miluna Milenkovića Luneta.

On je od međunarodne zajednice zatražio da osudi ovaj čin, dodavši da je u pitanju "agresija" koja za cilj ima eskalaciju i destabilizaciju situacije na KiM.

Kurti tvrdi da su trojica pripadnika kosovske policije uhapšena na mjestu koje se nalazi oko 300 metara unutar teritorije Kosova i Metohije.

Brkić: Uhapšeni pripadnici tzv. kosovske policije bili pod punom ratnom opremom

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da su danas u 12.38 časova duboko u teritoriji centralne Srbije pripadnici antitetorističke grupe policije locirali i uhapsili troje pripadnika tzv. kosovske policije koji su bili pod punom ratnom opremom, a da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prešli administrativnu liniju.

"Sva trojica uhapšenih su bili pod punom ratnom opremom, naoružani sa tri automatske puške, municijom, mapama, GPS uređajima i drugom opremom", rekao je Brkić na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Kako je rekao, trojica pripadnika tzv. kosovske policije sa inicijalima R.Z. B.S. i M.Š. su službenim vozilom marke "dačija daster" došli do alternativnog prelaza Tresava-Batnjik, ostavili vozilo i nastavili dalje peške putnim pravcem Orahovo-Gnjilica gdje su locirani i uhapšeni od posebne antiterorističke jedinice MUP-a.

"Mesto hapšenja se nalazi u selu Gnjilice, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije. Naglašavam da je Republika Srbija ozbiljna država i da pripadnici MUP-a ni u jednom trenutku nisu prelazili, niti bili blizu administrativne linije, pa samim tim nisu prekršili Rezoluciju 1244, niti Vojno-tehnički sporazum. Nisu izveli nijedan protivpravni akt prilikom hapšenja tih lica", rekao je Brkić.

Dodao je da će policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastaviti dalji rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana