Priština traži od američkih kongresmena podršku za članstvo u NATO-u

GS
Priština traži od američkih kongresmena podršku za članstvo u NATO-u

PRIŠTINA - Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri tokom boravka u Hjustonu u Teksasu sastao se s predsjedavajućim Predstavničkog doma američkog Kongresa Majkom Džonsonom i petoro kongresmena od kojih je zatražio podršku za članstvo tzv. Kosova u NATO-u.

Tahiri je na Fejsbuku naveo da je svima zahvalio na podršci koju Sjedinjene Države pružaju tzv. Kosovu, ali je istakao da je nazovidržava posvećena jačanju prijateljstva i partnerstva.

- Tokom svog boravka u Hjustonu u Teksasu, imao sam čast da budem dio događaja na visokom nivou u SAD i da upoznam predsjedavajućeg Predstavničkog doma Majka Džonsona i pet kongresmena (Rendi Veber, Dan Krenšo, Morgan Lutrel, Brajan Babin i Kevin Brejdi, predsjednik Komiteta za načine i sredstva) kojima sam zahvalio na podršci koju su SAD dale Kosovu u svim njegovim etapama. Naglasio sam da smo kao zemlja posvećeni jačanju prijateljstva i partnerstva između dviju zemalja i tražio sam podršku za članstvo Kosova u NATO-u, napisao je Tahiri.

Tahiri je najavio da će "Kosovo", zajedno sa svojim američkim prijateljima, nastaviti da gradi put ka prosperitetu, bezbjednosti i zajedničkom uspjehu, prenosi RT Balkan.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana