Pripadnike Belivukove grupe privode u sud uz jake mjere obezbjeđenja

Tanjug
Pripadnike Belivukove grupe privode u sud uz jake mjere obezbjeđenja

BEOGRAD - Uz jake mjere obezbjeđenja sudske straže i Žandarmerije pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sprovode se maricama u Specijalni sud u Beogradu gdje treba da se održi pripremno ročište pred suđenje za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Ispred suda su pripadnici Žandarmerije sa dugim cijevima, i veliki broj medijskih ekipa, koje, međutim, neće moći da prate ovo ročište jer je zatvoreno za javnost.

Prema nezvaničnim informacijama Belivuk i Miljković nisu transportovani jer su oni u pritvoru u zgradi Specijalnog suda.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilac i sudsko vijeće.

Na ovom ročištu koje je zakazano i za četvrtak i petak, optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična djela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će biti javno, a optuženo će moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Osim 25 pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dvije u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svjedoka okrivljenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana