Pripadnici vojske Srbije u misiji UN u Libanu su dobro

Srna
Pripadnici vojske Srbije u misiji UN u Libanu su dobro

BEOGRAD - Pripadnci Vojske Srbije u mirovnoj misiji UN u Libanu su dobro, svi se nalaze u bazi UN i nisu bili pod neposrednom vatrom, potvrđeno je danas agenciji Srna u Ministarstvu odbrane Srbije.

Bezbjednosna situacija u južnom Libanu se pogoršala, jer su snage Hezbolaha otvorile vatru na izraelsku vojsku, prenio je ranije “Sputnjik”.

Izraelska vojska je prijavila “bezbjednosni incident” na granici sa Libanom i naredila stanovnicima regiona da ostanu kod kuće.

Prema izvoru Rojtersa, riječ je o napadu Hezbolaha na područje farme Šeba.

Hezbolah je izveo operaciju protiv izraelske vojske u znak odmazde zbog smrti borca 20. jula u vazdušnom napadu na ivici Damaska koji je pripisan Izraelu.

Izrael je naredio zadržavanje stanovništva koje živi na granici sa Libanom nakon “bezbjednosnog incidenta”, saopštila je vojska te zemlje.

u Libanu je nagažovano 177 pripadnika Vojske Srbije, navodi se na sajtu Ministarstav odbrane Srbije.

Pripadnici Vojske Srbije otpočeli su učešće u toj mirovnoj misiji UN u 21. decembra 2010. godine, u okviru španskog kontingenta, sa četiri štabna oficira.

Od 25. novembra 2012. godine, dodatno je angažovan još jedan jedan štabni oficir, 36 pripadnika pešadijskog voda i pet članova elementa nacionalne podrške.

Od 24. marta 2013. godine, učešće je prošireno sa dva štabna oficira u Komandi misije.

Od 5. novembra 2013. godine, angažovana je pješadijska četa umjesto pješadijskog voda, a od od 11. decembra 2014. godine angažovan je i vod za zaštitu snaga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana