Pripadnici italijanskog sastava Kfora pojačali prisustvo na mostu na Ibru

Tanjug
Pripadnici italijanskog sastava Kfora pojačali prisustvo na mostu na Ibru

KOSOVSKA MITROVICA- Pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija iz italijanskog sastava Kfora raspoređeni su danas na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici, gdje su dosad bila oklopna vozila karabinjera kao i jedno policijsko vozilo u blizini. Italijanski karabinjeri su, kako je rečeno novinarima, izveli pokaznu vježbu i trenutno su raspoređeni u kordonu na mostu.

Pripadnici takozvane kosovske policije naoružani dugim cijevima i jutros su raspoređeni ispred zgrada srpskih institucija u Kosovskoj Mitrovici koje su u petak nasilno zatvorili. Situacija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice je mirna, ali se među građanima osjećaju tenzije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad. Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je, nakon upada policije u zgrade Privremenih organa na sjeveru KiM, da oni više neće raditi.

Akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana