Princ Aleksandar: Graditi društvo slobodnih i ravnopravnih

Srna
Princ Aleksandar: Graditi društvo slobodnih i ravnopravnih

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević je, povodom 22. aprila - Dan sjećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma, poručio da sjećanje na te mračne događaje i milione stradalih obavezuje na građenje društva slobodnih i ravnopravnih, u kojem će antifašističke vrijednosti imati posebno mjesto.

On je naveo da se 22. aprila, koji je posvećen sjećanju na Srbe, Jevreje i Rome stradale u masovnim zločinima tokom Drugog svjetskog rata, narod sjeća strašnih logora smrti i miliona nevinih ljudi koji su izgubili živote.

“Nikada nećemo zaboraviti Jasenovac, Staro Sajmište, Banjicu i sve logore u okupiranoj Jugoslaviji i nacističkoj tvorevini NDH”, naveo je princ Aleksandar, saopšteno je iz Belog dvora.

Prema njegovim riječima, plan uništenja cijelog jevrejskog naroda, ali i pripadnika drugih naroda obavezuje na edukaciju mladih, koji treba da budu upoznati o razmjerama ovih strašnih zločina i jedne pogubne ideologije.

On je istakao i da se zajednički treba suprotstaviti govoru mržnje, netoleranciji, svim oblicima diskriminacije i svakoj vrsti predrasuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana