Prijetnja napadima stigla i ambasadi Srbije u Bernu

Srna
Prijetnja napadima stigla i ambasadi Srbije u Bernu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas da je i Ambasada Srbije u Bernu dobila prijetnju napadima, te poručio da ni ova niti ranije prijetnje upućene ambasadama i konzulatu u Njemačkoj i Austriji Srbiju neće zaplašiti niti spriječiti da se bori za Kosovo i Metohiju i protiv terora.

On je naglasio da će svaka srpska ambasada i svaki srpski konzulat biti mala kancelarija za Kosovo i Metohiju koja će da govori o kršenju kolektivnih ljudskih prava Srba na Kosmetu i progonu kome su Srbi izloženi.

"Nećemo se povući pred terorom. Naprotiv, ujedinićemo se. Srbija deluje u ime svih svojih građana bez obzira na nacionalnost. Jednako ćemo se boriti za prava građana i drugih nacionalnosti, pa i za prava Albanaca, Bošnjaka, svih drugih na teritoriji građana Srbije. Ali nećemo se povlačiti pred ekstremistima, pred nasiljem i terorom", rekao je Đurić za RTS.

Đurić je naglasio da neko mora da odgovara za prijetnje terorističkim napadima i naglasio da, kada to kaže, ne misli samo na osobu ili osobe koje su odabrane da prijete ili pripremaju napade, već da moraju da odgovaraju oni čija politika dovodi do toga da se ova vrsta ekstremizma uvodi u mejnstrim političkog djelovanja.

Povodom prijetećih poruka koje su, putem mejla, ranije primili Aerodrom Beograd, ambasade i konzulati u Austriji i Njemačkoj i Beogradski centar za bezbjednosnu politiku, MUP Srbije je dobio zvaničnu informaciju da je riječ o Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, porijeklom sa Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana