Prijava protiv Obradovića zbog incidenta pred skupštinom

Srna
Prijava protiv Obradovića zbog incidenta pred skupštinom

BEOGRAD - Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnijeta je krivična prijava protiv poslanika Boška Obradovića i još tri osobe zbog fizičkog napada na poslanika Marjana Rističevića, prije nekoliko dana na stepeništu Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Krivičnu prijavu u kojoj je Obradović, koji je i lider pokreta “Dveri”, kao i još tri osobe osumnjičen za krivično djelo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnio MUP nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka, javili su beogradski mediji.

Povodom incidenta ispred Skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podnijeta protiv lica čiji su inicijali B.O, M.Đ, D.Đ. i S.M.

Oni su osumnjičeni da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vrijeđali i ugrozili sigurnost srpskog ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

U saopštenju se dodaje da su tom prilikom i drugi poslanici koji su ulazili u Skupštinu, takođe, grubo vrijeđani.

Tužilaštvo najavljuje da će sprovesti dokazne radnje saslušanjem okrivljenih, ispitivanjem oštećenih i drugih svjedoka ovog događaja s ciljem utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja i krivice osimnjičenih.

Nakon toga biće donijeta odluka o daljem toku postupka o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Poslanici “Dveri” i njihove pristalice na čelu sa Obradovićem organizovali su 8. maja protest ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije, kada je poslanik napadnut Marijan Rističević, kojem je iscijepan sako, ali i drugi poslanici i osobe koje su ulazile u parlament, među kojima i ministar Lončar

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana