Predstavnik Telekoma svjedoči na suđenju Zoranu Marjanovicu

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči nastavlja se sutra pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem predstavnika Telekoma.

Predstavnik Telekoma biće ispitan na okolnosti da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vrijeme ubistva, kako je to tvrdi veštak za telekomunikacije, rečeno je Tanjugu u odbrani.

U svom nalazu vještak je naveo da je Marjanović u vrijeme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta, a iste tvrdnje ponovio je i pred sudom, zbog čega su reagovali Marjanovićevi branioci najpre tražeći njegovo izuzeće zbog pristrasnosti, a potom i saslušanje predstavnika Telekoma.

Oni tvrde da su pribavili izvheštaj tog operatera koji je suprotan navodima vještaka, i u kom se navodi da bi isklučivanje telefona moralo da bude registrovano, što nije slučaj.

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno iznio svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pjevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično djelo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mjesta zločina bila je i njihova maloljetna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad djetetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. 

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I prije toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana