Predsjednik Vučić uputio saučešće povodom smrti kraljice

Tanjug
Predsjednik Vučić uputio saučešće povodom smrti kraljice

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti Njenog Veličanstva kraljice Elizabete II.

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II.

Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obiljžilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i svijeta, dajući primjer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Kraljica Elizabeta II se sa svakim izazovom suočavala mudro, nenametljivo, ali odlučno, prevashodno vodeći računa o dobrobiti nacije, čime je stekla ogromnu naklonost kako svojih podanika, tako i brojnih poštovalaca širom sveta. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije", navodi se u telegramu, a saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

"Njen predani odnos prema dužnostima i brizi za naciju i državu, kao i posvećenost očuvanju najviših moralnih vrednosti i načela, postao je sinonim za period vladavine kraljice Elizabete II, koja je tokom decenija neumorno i dosledno radila na tome da Ujedinjeno Kraljevstvo bude zemlja blagostanja za sve. Bez obzira na brojne izazove i teškoće koje su obeležile decenije njene suverene vladavine, kraljica Elizabeta II je, ispod spoljašnje krhkosti, pokazivala snagu dostojnu najvećih vladara u istoriji", naveo je predsednik.

Izrazio je još jednom duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, "uJveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam".

Princ Aleksandar Karađorđević uputio je saučešće povodom smrti britanske kraljice Elizabete II navodeći da će ona duboko nedostajati njenom narodu i svim ljudima na svetu koji su imali zadovoljstvo da poznaju, kako je naveo, "ovu neverovatnu ženu, koja je bila i ostaće uzor i inspiracija".

"Njena posvećenost služenju svojoj zemlji i narodu je pravi primer uloge monarha u današnjem svetu", rekao je Karađorđević, saopšteno je iz Belog dvora.

On je dodao da zajedno sa porodicom deli tugu sa svojim rođacima, kraljem Čarlsom i ostalim članovima kraljevske porodice, a da mu smrt kraljice posebno teško pada, jer mu je bila kuma i da će se uvek sećati njenog izvanrednog duha, mudrosti i odvažnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana