Predsjednik opštine Inđija: Nije bilo naznaka da bi plafon u vrtiću mogao pasti

GS
Predsjednik opštine Inđija: Nije bilo naznaka da bi plafon u vrtiću mogao pasti

INĐIJA - Predsjednik opštine Inđija Vladimir Gak kazao je da nije bilo nijedne naznake da bi mogao da se sruši dio plafona u jaslicama u vrtiću “Neven” u tom mjestu kada je šestoro djece lakše povrijeđeno, od kojih je dvoje zadržano na bolničkom liječenju u Novom Sadu.

On je naveo da je vrtić u kojem se desio incident sagrađen osamdesetih godina prošlog vijeka i da do sada, osim redovnog održavanja, nikada nije renoviran. Dodao je i da će sutra iz predostrožnosti sva djeca iz ovog vrtića biti prebačena u prošle godine sagrađen vrtić “Labud”, dok građevinska struka ne da procjenu da li je bezbjedno da taj objekat nastavi da se koristi.

- Šesnaestoro dece je bilo u boravku, šestoro je povređeno, niko nije ozbiljnije povređen. Deca su sanitetom Inđije prevezena do Novog Sada. Razgovarao sam sa roditeljima koji su bili tamo, bilo ih je četvoro, dok sam se vraćao jedna devojčica je povraćala, zadržali su je više preventivno, kako nam je rekao njen otac. I najmlađi dečak iz te grupe dece takođe je zadržan zbog povraćanja - kazao je Gak na konferenciji za medije u Inđiji i dodao da se radi o djeci uzrasta između dvije i tri godine.

On dodaje da je to „strašan događaj, jako smo potreseni”, ali da je sreća da nijedno dijete nije ozbiljnije povrijeđeno. Kazao je da djeca, na sreću, nemaju povrede na licu, već samo u predjelu kose.

- Niko ne zna šta se desilo, policija je odmah izvršila uviđaj, u pet sati bi trebalo da izađe veštak građevinske struke da proceni šta se desilo - naveo je.

Rekao je da se obrušila trećina plafona, odnosno da je pukao njegov dio, tzv. monta.

- Ne postoji golim okom vidljivih tragova ni vlage ni pucanja, niko nije mogao da pretpostavi da je tako nešto moglo da se dogodi, utvrdićemo da li je neko odgovoran - poručio je.

Istakavši da ne bježe od odgovornosti, naveo je da će nadležni ustanoviti da li ima odgovornosti i čije.

On je zamolio medije da ne politizuju slučaj, jer „ovavke stvari niko ne može da predvidi, i ne treba niko da se naslađuje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana