Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije

Srna
Poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka u Vojsci Srbije

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve zainteresovane mladiće i devojke, koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem, da podnesu prijave i od septembra budu pripadnici Vojske Srbije.

U toku je i prijava i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Svi kandidati prijavljeni za dobrovoljno služenje vojnog roka imaće priliku da provjere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je to ujedno i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Kandidati za dobrovoljno služenje vojnog roka mogu se prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima, putem portala E-uprave, uz posjedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima "Pošta Srbije".

Buduće vojnike očekuje mjesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara /oko 390 evra/.

Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema, naveli su iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana