Požar u školi koju pohađaju srpska djeca spriječen zahvaljujući čuvaru

Srna
Požar u školi koju pohađaju srpska djeca spriječen zahvaljujući čuvaru

BEOGRAD - Zahvaljujući brzoj reakciji čuvara Osnovne škole "Desanka Maksimović" u naselju Bosce u opštini Kosovska Kamenica spriječen je požar koji su pokušala da podmentnu nepoznata lica, te su spriječene veće posljedice, rečeno je Srni u Privremenom organu opštine Kosovska Kamenica.

Iz ove institucije navode da su policija i vatrogasi izašli na lice mjesta, da je izvršen uviđaj i pokrenuta istraga.

U selu Bosce i susjednom selu Grizine živi 50-tak srpskih porodica, a školu pohađa dvadesetak dječaka i djevojčica do 4. razreda.

Ovo je prvi incident koji se odgodio u ovom multietničkom selu, udaljenom oko tri kilomentra od centra Kosovske Kamenice.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju saopšteno je sinoć da su nepoznate osobe obile izdvojeno odjeljenje Osnovne škole "Desanka Maksimović" u naselju Bosce i pokušale da izazovu požar uz pomoć plinske boce.

Iz Kancelarije su istakli da napad na srpsku obrazovnu instituciju dolazi u trenutku prenaglašenih tenzija u srpskim sredinama i udara na najmlađe.

"Zabranjavajuće je što albanski političari ne koriste jezik mira i tolerancije već svojim izjavama od Srba prave legitimne mete, što huliganima daje podstrek za napade", ističu iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana