Povučene instant nudle zbog supstance koja može da izazove rak: Ima ih i u Srbiji

GS
Foto: Pixabay

Etilen oksid pronađen je u nudlama sa ukusom specijalne piletine u Maleziji i Tajvanu

Indonežanski prehrambeni gigant brani bezbjednost svojih proizvoda nakon povlačenja proizvoda u Maleziji i Tajvanu, gde zdravstveni zvaničnici kažu da su otkrili supstancu koja potencijalno izaziva rak u popularnom brendu Indomie instant nudli.

- Željeli bismo da podvučemo da... su naše Indomie instant nudle bezbjedne za konzumiranje - rekao je član upravnog odbora Indofoods Tufik Viratmadja prenosi CNN.

- Sve instant nudle, koje su proizvedene od strane Indofood u Indoneziji proizvode se u skladu sa bezbjednosnim standardima hrane za instant nudle i prema standardima Indonežanske Nacionalne agencije za kontrolu lijekova i hrane - dodao je.

Inače, Indofuds je jedan od najvećih svjetskih proizvođača instant nudli i izvozi svoje proizvode u više od 90 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju i Nigeriju, gdje su posebno popularni.

Zdravstveni zvaničnici u Maleziji i Tajvanu rekli su ove nedjelje da su pronašli jedinjenje etilen oksida u Indomie nudlama sa ukusom specijalne piletine, prenosi Telegraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana