Povučena potjernica protiv Subotića

vesti-online
Povučena potjernica protiv Subotića

Frankfurt - Biznismen Stanko Subotić kome se na teret stavlja zloupotreba položaja odgovornog lica za navodni "šverc cigareta" nije stigao u Srbiju, kako su to objavili neki beogradski mediji, ali može slobodno da dođe i biće zbog nastavka suđenja u Beogradu 16. i 17. septembra, izjavio je za "Vesti" Subotićev advokat Radoslav Tadić.

Specijalni sud u Beogradu usvojio, četvrti po redu, prijedlog branilaca ovog biznismena za određivanje jemstva od 538.000 evra i Subotiću omogućena odbrana sa slobode. Tadić otkriva da je procedura već u toku i da je izvršena uknjižba hipoteke na kuću u toj vrijednosti, a sud je naložio da se potjernica protiv Subotića povuče, što je i učinjeno.

Međutim na odluku Specijalnog suda da se prihvati jemstvo Tužilaštvo za organizovani kriminal se žalilo Apelacionom sudu. Ta žalba, kako objašnjava Tadić ne zadržava izvršenje rješenja, odnosno nema suspenzivno dejstvo.

- Nema zakonskog osnova , a očito je da je stav Tužilaštva da se žali na svaku odluku koja je u korist okrivljenog. Ne znam šta oni hoće da se sudski postupak i dalje vodi u Subotićevom odsustvu i da tako bude bez prava na odbranu - komentariše Tadić i podsjeća da Subotić zbog pokretanja sudskog postupka 2007. godine nije ušao u zemlju i da su mu u međuvremenu umrla oba roditelja, ali zbog potjernice nije mogao da dođe ni na sahrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana