Povrijeđeni rudari bolje, nema životno ugroženih

GS
Povrijeđeni rudari bolje, nema životno ugroženih

ALEKSINAC - Direktor Opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić rekao je za RTS da se svih 17 rudara koji su povrijeđeni u jučerašnjoj nesreći u rudniku „Soko“ i koji su u toj zdravstvenoj ustanovi zbrinuti, osjećaju bolje, a njih osam je pušteno na kućno lij čenje.

Osam rudara je stradalo, dok je 21 povrijeđen juče u rudniku mrkog uglja „Soko“ kod Sokobanje, kada je, prema prvim rezultatima istrage, došlo do proboja metana.

Trojica rudara koji su smješteni na odjeljenje za toksikologiju Kliničkog centra u Nišu, nisu životno ugroženi.

U aleksinačkoj bolnici zbrinuto je 17 lakše povrijeđenih rudara, a osam odlazi na kućno liječenje.

-Stanje povređenih danas je mnogo bolje. Od 17 rudara koliko ih je u bolnici, osam će biti otpušteno na kućno lečenje, a ostali zadržani na lečenju. Možda će dvojica ili trojica biti otpuštena u toku dana, a ostali sutra ili u ponedeljak, ako ne dođe do nekih komplikacija - rekao je direktor Opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić.

Povrijeđeni rudari nerado govore o jučerašnjoj tragediji, ali kažu da im prijaju posjete porodica i kolega.

Predsjednik sindikata „Nezavisnost“ Vladica Bobičić donio im je u ime kolega pakete pomoći.

-Vrlo smo tužni, ovo je vrlo težak i odgovoran posao i nesreće su, nažalost, i deo ovog posla, ali kad god se desi nikome nije lako, ali mora da se ide napred, takva je priroda posla. Bio sam juče u ekipi za spasavanje i izvlačenje poginulih kolega. Svakog kolegu sam video, pomerio, stavio u nosilo, sa drugim kolegama. To je jedna vrlo potresna i tužna scena, to su ljudi koje znam godinama - rekao je Vladica Bobičić.

U Aleksincu, Trgovištu i Sokobanji je Dan žalosti. U rudniku uglja „Soko“ zasad nema iskopavanja rude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana