Povrede Beka teške, opušci odaju napadača ?

B92
Povrede Beka teške, opušci odaju napadača ?

Beograd - Inspektori beogradske policije na mjestu današnje pucnjave pronašli tragove za koje veruju da će ih dovesti do napadača na biznismena Milana Beka.

 

''Pronađeno je šest čaura, jedno zrno ali i otisak stopala za koji vjerujemo da je napadačev. Nađeno je i više od 20 opušaka cigareta i svi tragovi sada će biti vještačeni kako bi se identifikovala osoba koja je pucala u Beka'' kaže za "Blic izvor iz beogradske policije.

On navodi da je uviđaj obavljen profesionalno, da su nađeni tragovi koji mogu da dovedu do izvršioca ali i da je u istrazi, pred policijom sada veoma ozbiljan i obiman posao.
 
''Imamo snimke video nadzora ispred kuće Milana Beka. Radi se o snimcima napravljenim u posljednjih mjesec dana, koji će sada biti pregledani. Očigledno je da je napadač znao navike Milana Beka, što ukazuje da ga je pratio određeno vrijeme'', kažu u policiji.

Inspektori beogradske policije su uzeli i snimke video nadzora koje ima većina vlasnika privatnih kuća u ulici kojom su napadači pobjegli.
''Za sada znamo da su u pitanju dvojica napadača, izvršilac i njegov saučesnik. Obojica su na sebi imali dukserice sa kapljučama koje su imali preko glava i tamno plave jakne'', kaže izvor "Blica".

Policija će u nastavku istrage proveriti i bazne stanice ovog dijela Senjaka u posljednja tri meseca kako bi se utvrdilo ko je sve boravio u ovom kraju.

Načelnik beogradske policije Veselin Milić u cilju hapšenja izvršioca je naredio akciju "Vihor" - odnosno blokadu svih glavnih saobraćajnica u gradu, mostova, izlaza iz grada ali i pojačanu kontrolu državne granice.

''Odmah je angažovano 300 policajaca, koji su po hitnom naređenju angažovani na slučaju'', kažu u policiji.

U cilju otkrivanja motiva napadača i njegove identifikacije, najvažniji je razgovor sa Milanom Bekom. Policija do sada nije imala saznanja da njemu neko prijeti kao ni naznake da bi neko mogao da puca u njega.
''Beko je u stabilnom stanju ali sa teškim povredama. Ima dve prostrelne rane a meci su na ček osma mesta u stomaku napravile povrede'' kaže izvor

Prema informacijama iz policije, Beko je upucan u sačekuši ispred svoje kuće. Nepoznati napadač je Beka čekao u žbunju. Kada se Bekov automobil zaustavio ispred kuće, napadač je prišao vozilu i dva puta pucao Beku u stomak dok je izlazio iz automobila.

Prema prvim informacijama, dalji napad je spriječio vozač Milana Beka koji je ubacio automobil u rikverc i ispriječio se između biznismena i napadača.

Beka je potom u bolnicu odvezao vozač, koji mu je ujedno i telohranitelj.

Pričao sa advokatom u trenutku napada

Kako saznaje "Blic", Milan Beko je u trenutku kad je napadač pucao u njega pričao telefonom sa advokatom Nenadom Popovićem. Advokat, međutim, nije imao komentara na ova saznanja.
''Ne želim da komentarišem ništa u ovom trenutku'', rekao je Popović za "Blic".

Bekova kuća  je u takozvanom "rezidencijalnom" kraju Senjaka, u neposrednoj blizini ambasade Argentnine. Sama ulica Andre Nikolića više liči na sokak, široka je ne više od 5-6 metara i slabo osvjetljena.

Osvjetljenje je toliko slabo da je policija morala da doveze posebne reflektore vatrogasnim kolima, kako bi mogla da napravi uviđaj mjesta sa kog je pucano. U toku uviđaja ulica je bila blokirana za saobraćaj, ali, osim novinara, niko njom nije ni prošetao. Nijedan od članova Bekove porodice nije došao u kuću nakon početka uviđaja.

 

Milan Beko je jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, rođen je u Crnoj Gori 1961. godine, završio je Saobraćajni fakultet u Beogradu 1997. godine, ali nikada nije radio u struci.

Iako nikada nije bio član neke stranke, bio je ministar za ekonomsku i vlasničku transformaciju u vladi Mirka Marjanovića, kasnije i ministar za privredu u saveznoj vladi Momira Bulatovića.

Sarađivao je sa Demokratskom strankom početkom devedesetih, a tokom protekle dvije decenije je povezivan sa mnogim ličnostima iz političkog života Srbije.

Nakon rada u agenciji "Spektra" sa Vladimirom Popovićem Bebom, dublje je ušao u poslovne vode. Direktno i indirektno je učestvovao u mnogim od najupečatljivijih poslova u Srbiji. Imao je ulogu u prodaji 49 odsto akcija Telekoma, u Fondu za razvoj, izradi Zakona o privatizaciji, kao i posredno i neposredno u nekim od najvećih privatizacija u Srbiji - prodaji mlekara, "Knjaza Miloša", "Večernjih novosti", "C Marketa", "Luke Beograd"...

U posljednje vrijeme se spominjao kao kandidat za mjesto direktora "Železnica".

Proteklih godina je govorio da je "srpska ekonomija mrtva", da je zemlja "estradizovana" i da njom praktično vlada estrada.

"Naša kriza je toliko velika da je prestala da bude kriza", rekao je nedavno Beko.

Otac je četvoro djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana