Povećana kazna: 16 godina zatvora zbog ubistva bebe

Tanjug
Povećana kazna: 16 godina zatvora zbog ubistva bebe

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu povećao je za dvije godine kaznu zatvora Ferdiju Jašariju i pravosnažno ga osudio na kaznu zatvora od 16 godina, jer je u novembru 2018. godine na smrt pretukao svoju petomjesečnu bebu.

Drugostepeni sud je usvajio žalbu Višeg javnog tužioca i osudio ga zbog krivičnog djela teško ubistvo, nasuprot prvostepenoj presudi Višeg suda u Beogradu kojom je bio osuđen na kaznu zatvora od 14 godina zbog krivičnog djela teške tjelesne povrede.

Apelacioni sud je u obražloženju presude naveo da utvrđene činjenice koje nesumnjivo ukazuju da se u radnjama Jašarija stiču sva obilježja krivičnog djela teško ubistvo.

Drugostepeni sud je ocijenio da je Jašari bio svjestan da nanošenjem brojnih i ozbiljnih povreda po tijelu i glavi bebe može nastupiti njena smrt i na tu posljedicu je pristao.

Prilikom odlučivanja o kazni Apelacioni sud je imao u vidu brojnost udaraca koje je Jašari nanio bebi, kao i da je udarao otvorenom šakom i pesnicom, tresao i stiskao, te da se radilo o bebi koja je imala svega pet mjeseci i da je bila neuhranjena za svoj uzrast, odnosno imala je svega tri kilograma.

Jašari je proglašen krivim što je 22. novembra 2018. godine nakon što je ušao u kuću i zatekao svoju petomjesečnu ćerku koja je plakala, uzeo je i zadao joj više udaraca otvorenom šakom i pesnicom u predjelu glave.

Majka deteta i Jašarijeva vanbračna supruga je bebu odvela u KBC Zemun, a okrivljeni joj je uputio prijetnju da će, ukoliko kaže nekom šta se dogodilo, isto uraditi i njihovom sinu koji je ostao sa njim u kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana