Potraga za Monikom se nastavlja tokom noći: Radimo sve da pronađemo devojčicu

Agencije
Potraga za Monikom se nastavlja tokom noći: Radimo sve da pronađemo devojčicu

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je večeras da vjeruje da će policija uspjeti da pronađe i spase nestalu djevojčicu Moniku Karimanović.

Rebić je istakao da je policija uvjerena da je Monika (12) živa i da se nada da će je tokom noći ili u najkraćem vremenu pronaći jer su angažovali maksimalno ljudske resurse, prenosi RTS.

"Tokom noći će se nastaviti pretraga korišćenjem termovizijskih kamera koje daju prednost", rekao je Rebić.

On je kazao da su na licu mjesta i načelnici kriminalističke policije u Nišu i Zaječaru i ukazao da su angažovani najbolji operativci iz kriminalističke policije.

"To nam je prioritet i sve radimo da pronađemo devojčicu i da je vratimo svoim roditeljima", naglasio je Rebić.

Što se tiče osumnjičenog za otimicu za kojim se traga, takozvanog "malčanskog berberina", Rebić kaže da je poznato da je on u periodu od 2006. do 2018. godine bio na izdržavanju kazni zbog seksualnih delikata.

"Čim je izašao, praktično posle nekoliko dana, slao je neprimerene sadržaje i poruke koje su nama u policiji delovale kao moguće izvršenje krivičnog dela i zbog činjenice da smo znali o kome se radi, ja sam se čuo sa gospođom Dolovac, republičkim javnim tužiocem, i mi smo, zajedno nadležna tužilaštva i policija, uspeli da ga stavimo u pritvor. On je u zatvoru proveo do marta ove godine, nakon toga je izašao i mi nismo imali više mehanizama, niti mogućnosti da ga sprečimo u njegovom naumu", rekao je Rebić.

"Verujem u ljude u policiji da će uspeti da pronađu i spasu Moniku", zaključio je Rebić.

Vlasnik kuće u kojoj se krio Malčanski berberin: Grkljan bih mu izvadio

Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao Malčanski berberin, koji se sumnjiči da je 20. decembra u naselju Brzi Brod kidnapovao djevojčicu Moniku Karimanović (12), do jutros se skrivao u kući Gorana Bogdanovića u knjaževačkom selu Orešac.

Bogdanović je otac žene koja je udata za rođenog brata Ninoslava Jovanovića i vlasnik je kuće u kojoj je Jovanović proveo prethodnu noć, gdje je, kako se pretpostavlja, djevojčicu ošišao, što je, inače, dio njegovog rituala seksualnog zlostavljanja.

Vlasnik kuće navodi za portal "Telegraf.rs" da je Jovanovića upoznao kad je prvi put izašao iz zatvora prije desetak i više godina.

"Nije mi se dopao, nisam strahovao za stariju kćerku, jer je ona punoljetna, ali znajući šta je radio, plašio sam se za svoju najmlađu devojčicu, koja je tada imala desetak godina. Nisam dozvoljavao da njih dvoje ikad dođu u kontakt. Ponovo sam ga video prošle godine, kad je poslednji put izašao iz zatvora u njegovoj kući u Malči, gde živi i moja kćerka. Ništa ga nisam pitao, a i šta da mi kaže", navodi Goran.

Dodaje da je jutros, kada se vratio iz Knjaževca, saznao da je Ninoslav sa svojom žrtvom boravio u njegovoj kući.

"Video sam da je selo blokirano, na sve strane su bili policajci, žena mi je kazala da su joj rekli da je s detetom bio u našoj kući. Da sam ga ja tamo zatekao, ne bi živ izašao. Takav čovek ne treba da živi. Grkljan bih mu izvadio. Trebalo je roditelji da mu presude", govori Bogdanović.

Komentarišući otkud Ninoslav u njegovoj kući, objašnjava da je on samo jednom bio u Orešcu da bi mu pomogao da sječe drva.

"Izgubio sam nogu, ja sam osoba s invaliditetom pa je jednom sa svojim bratom i svojom snahom dolazio u selo i tada je video kuću. Moja kćerka mu je pokazala. On je iskoristio to što su i ostale kuće u komšiluku, poput moje, prazne", objašnjava vlasnik.

On ističe da su se Malčanskog berberina svi plašili.

"Taj je čovek nepopravljiv, više je vremena proveo u zatvoru nego na slobodi. Svi su ga se plašili. Ne bi ni meni bilo svejedno da mi sad uđe na vrata, ali bih ovakav, sa štakom, sad skočio na njega", navodi.

Dodaje da nema pretpostavku gdje se Jovanović u ovom trenutku nalazi.

"Može da bude bilo gde, ovo je vrlo široko područje, slabo naseljeno. Ima mnogo praznih kuća, što njemu olakšava skrivanje od policije", zaključuje Goran Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana