Potpisan memorandum o saradnji "Monteputa" i "Puteva Srbije"

Srna
Potpisan memorandum o saradnji "Monteputa" i "Puteva Srbije"

PODGORICA - Izvršni direktor crnogorskog preduzeća "Monteput" Milan Ljiljanić i pomoćnik direktora "Puteva Srbije" Miodrag Poledica potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji, što je prvi korak ka povezivanju sistema elektronske naplate putarine dvije države, saopšteno je iz "Monteputa".

U saopštenju se navodi da to podrazumijeva da građani Crne Gore i Srbije mogu elektronski platiti putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju TAG uređaj.

Ljiljanić je rekao da će povezivanje sistema elektronske naplate putarine doprinijeti poboljšanju usluga za sve korisnike.

"Takav način naplate putarine olakšava putovanje građanima naših zemalja, jer podrazumijeva bržu naplatu i kraće zadržavanje na rampama, što doprinosi smanjenju gužvi", istakao je Ljiljanić.

On je naveo da je cilj kvalitetnije putovanje i pružanje usluga, ali i bezbjednost u saobraćaju.

"Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i ubrzati inicijative za izgradnju preostalih dionica auto-puta Beograd-Bar, što će znatno smanjiti vrijeme putovanja i donijeti značajne benefite za naše građane i države", rekao je Ljiljanić.

U saopštenju se navodi da je potpisivanje Memoranduma nastavak regionalne saradnje između privrednih subjekata koji upravljaju auto-putevima, jer je "Monteput" u prethodnom periodu potpisao memorandume o saradnji sa preduzećima "Hrvatske autoceste" i "Autoceste FBiH".

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da zajednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja, već i dodatno povezivanje naroda i država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana