Potjernica za Gusinjaninom osumnjičenim za ubistvo djevojke u Beogradu

Srna
Foto: Tanjug

PODGORICA- Tužilaštvo Srbije naložilo je raspisivanje potjernice za crnogorskim državljaninom Jetmirom G. /24/ iz Gusinja koji je osumnjičen za ubistvo Ivane K. /26/ u Beogradu krajem prošle godine.

On je identifikovan nakon intenzivnog operativnog rada Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Trećeg odjeljenja Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Nakon što je policija danas dostavila krivičnu prijavu uz dokazni materijal, Više javno tužilaštvo u Beogradu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo iz niskih pobuda /ljubomore/ za koje je zaprijećena kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Jetmiru G. odredi pritvor i da naloži raspisivanje potjernice za njim, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sumnja se da je Jetmir G. 23. decembra između 00.37 i 5.30 časova ubio Ivanu K. sa kojom je bio u emotivnoj vezi, dodaje se u saopštenju.

"On je tog dana došao do Ivaninog stana na Zvezdari gdje je boravio od 11. decembra i ušao sa njom u verbalnu raspravu. Onda je krenuo da joj rukama steže usta i nos dok nije izdahnula, pa je zaključao stan i ključ ponio sa sobom", navode iz iz Višeg javnog tužilaštva.

Sumnja se da je istog dana autobusom napustio teritoriju Srbije. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana