"Pošta Srbije" najoštrije osudila hapšenje svojih radnika na KIM: Ovo je brutalno

Srna
Foto: Sputnik

BEOGRAD - "Pošta Srbije" danas je najoštrije osudila hapšenje svojih radnika na području Kosovu i Metohiji i saopštila da je direktor tog javnog preduzeća od ambasadora zemalja Kvinte zatražio hitnu reakciju kako bi uhapšeni radnici bili pušteni na slobodu.

"Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Iz "Pošte Srbije" objašnjavaju da su vozač V. M. i njegov pratilac V. P, zaposleni u tom preduzeću, neosnovano privedeni od strane takozvane kosovske policije, što jasno ukazuje na, kako ističu, politički motivisano i nezakonito postupanje.

Ukazuju, takođe, da je zahtjev da upravnice Pošte u Goraždevcu da izjavu predstavlja dodatni pritisak na Poštu i pokušaj destabilizacije njenog poslovanja.

Dodaje se da je v. d. direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević poslao pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.

"Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja", navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Teror Aljbina Kurtija nad Srbima na Kosovu i Metohiji nastavljen je i danas privođenjem radnika "Pošte" u Goraždevcu, najjužnijoj većinski srpskoj opštini u pokrajini, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kako je navedeno, vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni su od strane Kurtijeve policije, a potom je i od upravnice "Pošte" u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu. Kancelarija navodi da je akcija Kurtijeve policije sprovedena kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vjekovnim ognjištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana