Poslije 40 godina prva posjeta šefa srpske diplomatije Kamerunu

Tanjug
Foto: Tanjug

JAUNDE- Potrebno je raditi na jačanju političkog dijaloga, kao i na unapređenju ekonomske saradnje, zaključak je susreta ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića sa kolegom Lženom Mbelom Mbelom.

Selaković je danas započeo zvaničnu posjetu Kamerunu, i to je prva posjeta nekog šefa srpske diplomatije Kamerunu poslije 40 godina, saopštilo je Ministarstvo.

Srpski ministar je istakao da Srbiju i Kamerun povezuje višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumijevanje i podrška, kao i važni zajednički ciljevi i vrednosti. Selaković je rekao da je današnji susret sa ministrom Mbelom Mbelom treći u posljednjih pet mjeseci, s obzirom na razgovore na marginama Generalne skupštine UN i komemorativnom skupu Pokreta nesvrstanih u Beogradu.

To je, prema Selakovićevim riječima, potvrda unapređivanja bilateralnih odnosa dvije prijateljske zemlje.

Zahvalio je Kamerunu na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poštovanju međunarodnog prava i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Takođe, istakao je čvrstu i nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kameruna.

Kamerunski šef diplomatije zahvalio je ministru Selakoviću na prvoj posjeti srpskog ministra nakon 40 godina i intenzivnim susretima posljednjih pet mjeseci.

Istakao je da naše dvije zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo zasnovano na dijeljenju istih vrijednosti i izazova, dodaje se u saopštenju.

Ministar Mbela Mbela izrazio je želju za produbljivanjem odnosa sa Srbijom, naglasivši da ekonomska saradnja zaostaje za "odličnom političkom" i da je potrebno intenzivirati je, prije svega u oblasti agroindustrije, digitalne ekonomije, telekomunikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana