Kralj Hamad: Posjeta Vučića Bahreinu - važan istorijski korak

Srna
Kralj Hamad: Posjeta Vučića Bahreinu - važan istorijski korak

BEOGRAD/MANAMA - Kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa je prvu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ovoj kraljevini ocijenio kao važan istorijski korak.

"Ponosni smo što ste prvi predsjednik prijateljske Srbije koji je došao u posjetu, koju vidimo kao važan pokazatelj jačine naših veza, zasnovanih na uzajamnom poštovanju", istakao je kralj Bahreina na početku sastanka sa Vučićem u Manami, glavnom gradu Bahreina.

On je, na početku susreta, istakao da je posjeta predsjednika Srbije izvanredna mogućnost za uspostavljanje snažnog okvira za političke konsultacije i nastavak koordinacije u vezi sa regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Kralj Bahreina je rekao da se unaprijed raduje realizaciji tih ciljeva, te naglasio da to predstavlja i idealnu priliku da se razmotre načini kako da se preduzmu zajednički koraci u oblasti ekonomije i trgovine, turizmu, poljoprivredi i investicija u prirodne resurs, prenijeli su beogradski mediji.

"To činimo s ciljem unapređenja zajedničkih interesa i jačanja položaja naših zemalja na međunarodnom planu, na dobrobit naše dve zemlje, doprinoseći na taj način prosperitetu i miru u svijetu", rekao je kralj Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana