Poruka Aljbina Kurtija uoči Vučićevog obraćanja

GS
Poruka Aljbina Kurtija uoči Vučićevog obraćanja

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija je izjavio da se ne plaši prijetnji i da je "Kosovo" jače "nego ikad prije".

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi da Srbija, u saradnji s Rusijom, priprema nove prijetnje i ultimatume za Prištinu.

- Vučić, u koordinaciji s Rusijom, priprema nove prijetnje i ultimatume Kosovu zbog masovnih grobnica, napisao je Kurti u objavi na Fejsbuku svega nekoliko sati prije obraćanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je najavio obraćanje usled intenziviranja represije Srba na sjeveru KiM od strane Prištine i šutanja tzv. međunarodne zajednice na isto, a mediji su prenijeli da na stolu može da se nađe i proglas okupacije Kosova i Metohije.

Kurti je u objavi napisao da se "ne plaši prijetnji".

- Danas je Kosovo jače nego ikad prije, ne plaši se prijetnji. Štitimo sve naše građane i njihove slobode i prava, teritorijalni integritet i državni suverenitet naše zemlje, demokratski i socio-ekonomski napredak našeg naroda i institucija. Međutim, ovo što se trenutno događa pokazuje koliko je Srbija daleko od demokratskih i ljudskih vrijednosti i koliko ostaje s genocidom počinjenim 90-ih godina, ocijenio je Kurti, prenosi RT Balkan.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana