Popović: Zajedništvo Srbije i Republike Srpske garant da neće biti ukinuta Srpska

Srna
Popović: Zajedništvo Srbije i Republike Srpske garant da neće biti ukinuta Srpska

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović izjavio je da je Dejtonskim sporazumom potvrđena dugogodišnja hrabra i istrajna borba srpskog naroda preko Drine za svoju slobodu, te da su zajedništvo i nacionalno jedinstvo Srbije i Republike Srpske najveća snaga i čvrsto pouzdanje da niko nikada neće moći da ukine Srpsku.

Popović je, povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, istakao da su poslije užasnih stradanja i velikih žrtava kroz vijekove, posebno tokom Drugog svjetskog rata, ostvarene nade mnogih generacija u velikoj pobjedi stvaranja Republike Srpske.

“Od pokliča hrabrih junaka sa Romanije, Majevice, Ozrena i Manjače i hrabrog srca Spomenka Gostića, do popaljenih bratunačkih sela i srpskih mučenika Podrinja, Mrkonjić Grada, Šipova i drugih nebrojenih stradalnih mesta kovana je slobodna srpska teritorija, kao večni garant slobode, budućnosti i napretka prekodrinskih Srba”, naveo je Popović.

On je naglasio da je najpreči zadatak danas da se sačuva nasljeđe velike i požrtvovane borbe srpskog naroda i da se nikada ne dozvoli da bilo ko naruši dejtonske principe na kojima je utvrđeno postojanje, nadležnosti i ustavni položaj Republike Srpske, saopšteno je iz Srpske narodne partije, čiji je Popović predsjednik.

“Srbija, kao matica čitavog srpskog naroda, i naše državno rukovodstvo u potpunosti je posvećeno ovoj obavezi i ovom zavetu”, poručio je Popović.

On je podsjetio da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije osnaživanjem kulture sjećanja na zajedničke pobjede i stradanja, jačanjem ekonomskih i kulturnih veza i podrškom razvoju Republike Srpske, dosljedno sprovode Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Republike Srpske jačajući njene institucije i gradeći njenu snagu u vremenima izazova i pritisaka.

“Naše zajedništvo i nacionalno jedinstvo najveća su naša snaga i čvrsto pouzdanje da niko nikada neće moći da ukine Republiku Srpsku”, zaključio je Popović.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana